Informacja prasowa Warszawa, 28.03.2018 r. Państwowa Inspekcji Pracy rozpatruje kolejne skargi od kierowców, których pracodawcy rozliczają na podstawie tzw. kilometrówek. Pomimo że prawo zabrania uzależniania wypłaty od przej
Data publikacji: 2021-03-08Oryginalny tytuł wiadomości prasowej: Zielone centra danych to kolejny krok na drodze do neutralności klimatycznejKategoria: IT i technologie, BIZNESJuż za rok główna siedziba Danfoss będzie neutral
Leki zalecane w profilaktyce migreny wykazujÄ… dużą skuteczność, która przekÅ‚ada siÄ™ na spadek recept na Å›rodki przeciwbólowe stosowane w trakcie ataków – wykazali naukowcy z Norwe
Prawie 1,6 mld euro – tyle majÄ… wynieść roczne oszczÄ™dnoÅ›ci dla rolników po uproszczeniu wspólnej polityki rolnej. Zaproponowany w maju przez KomisjÄ™ EuropejskÄ… pakiet zmian zakÅ‚ada redukcjÄ™
DziÄ™ki platformom sprzedaży łączÄ…cym bezpoÅ›rednio dostawców energii z konsumentami bÄ™dzie można dokonywać transakcji po dużo niższych niż dotychczas cenach. Taki model już dziÅ› sprawdza siÄ™ m.in. w USA
Do 2050 roku freon wykorzystywany w klimatyzacjach czy lodówkach bÄ™dzie odpowiadać za 27 proc. emisji gazów cieplarnianych na Å›wiecie. Technologia firmy Dynamic Air Cooling pozwoli o poÅ‚owÄ™ obniżyć emisj
– UbiegÅ‚y rok byÅ‚ jednym z najwiÄ™kszych w historii pod wzglÄ™dem dostaw sprzÄ™tu komputerowego dla klientów biznesowych. SprzedaÅ‚o siÄ™ ok. 1,4 mln komputerów. Ten rok bÄ™dzie pewnie tylko o
Data publikacji: 2021-02-25Oryginalny tytuÅ‚ wiadomoÅ›ci prasowej: Inno3D GeForce RTX 3060 – nowe rozdanieKategoria: IT i technologie, BIZNESPremiera Inno3D GeForce RTX 3060 to gratka dla osób, które rozważajÄ… budowÄ™ lub
Data 28 10 2020Elektryfikacja transportu, przemysłu i budownictwa może zredukować emisję CO2 o 60% – raport EatonGDAŃSK – Elektryfikacja europejskiego sektora transportu, budownictwai przemysłu do 2050 roku mogłaby ograni
Tłuszcze są niezbędnym składnikiem odżywczym, bo dostarczają potrzebnej energii i pomagają wchłaniać witaminy A, D i E. W diecie ważna jest jednak nie tyle sama ilość, co jakość spożywanego tłuszczu. Zas