Amerykańskie restauracje posiadające ponad 20 lokalizacji mają już obowiązek podawać w swoich menu kaloryczność potraw. Odpowiedni sposób pokazania tych danych może mieć wpływ na wybory gości. Przedstawiając t
Już 24 proc. polskich konsumentów identyfikuje się jako fleksitarianie, a 6 proc. stosuje dietę roślinną – wynika z raportu ProVeg „Plant-Based Food in Poland”. Choć pod względem spożywanego mięs
Data publikacji: 2021-02-12Oryginalny tytuł wiadomości prasowej: 9,75 mln przychodów netto wypracowała Grupa DO OK w 2020 rokuKategoria: Giełda, BIZNESGrupa DO OK SA, specjalizująca się w doradztwie technologicznym i tworzeni
Data publikacji: 2021-03-05Oryginalny tytuł wiadomości prasowej: Polka, która trafiła do grona największych gwiazd sztukiKategoria: Kultura, BIZNESPolka, która trafiła do grona największych gwiazd sztuki, jak Damien Hirst cz
Data publikacji: 2021-02-25Oryginalny tytuł wiadomości prasowej: Gdańsk wysoko oceniany przez firmy ITKategoria: IT i technologie, BIZNESW największym polskim centrum biznesowym swoje siedziby mają giganci sektora IT i usług z
Krajowa Rada Komornicza rozpoczyna wdrażanie usługi e-Doręczeń w kancelariach komorniczych. Robią to jako pierwszy zawód prawniczy i to znacznie wcześniej, niż wymaga tego prawo. Od 1 lipca mogą wysyłać
Co trzecia firma odczuwa braki kompetencyjne w swoich strukturach – wynika z raportu Polskiego Forum HR „Trendy w zatrudnieniu 2022”. W wielu firmach przekłada się to na ich działalność i maj
Smart city to dziś nie tylko implementowanie w miastach nowoczesnych technologii, ale też dostosowywanie systemów do potrzeb mieszkańców. W inteligentnych miastach życie ma być wygodniejsze, tańsze i 
Data publikacji: 2021-02-16Oryginalny tytuł wiadomości prasowej: 6,45 mln zł przychodów netto ze sprzedaży wypracowało SoftBlue w 2020 r.Kategoria: Giełda, BIZNES6,45 mln zł przychodów netto ze sprzedaży w 2020 r. wypracow
– Polacy rocznie marnują blisko 2 milionów ton pieczywa – alarmuje Bartłomiej Rak, prezes Rebread. To nie tylko marnotrawstwo pieniędzy, lecz także większy ślad węglowy, bo żywność prod