Data publikacji: 2021-02-24Oryginalny tytuł wiadomości prasowej: Kuchnia zero waste – smacznie, zdrowo i oszczędnieKategoria: Firma, BIZNESSzacuje się, że rocznie w naszym kraju marnuje się ok. 9 mln ton żywności.Szacuje
Warszawa, 28 sierpnia 2017INFORMACJA PRASOWAZły stan techniczny najczęstszą przyczyną wymiany samochodów firmowych w sektorze MŚP. W ponad połowie z niemal 2 milionów polskich przedsiębiorstw z sektora MŚP samochody służ
Data publikacji: 2021-02-25Oryginalny tytuł wiadomości prasowej: Czy mieszkanie spółdzielcze można wynająć bez problemu?Kategoria: Nieruchomości, BIZNESWynajem mieszkania spółdzielczego to dość częste rozwiązanie. Wzbu
Data publikacji: 2021-03-10Oryginalny tytuł wiadomości prasowej: Upadłość konsumencka – co będzie z mieszkaniem?Kategoria: Nieruchomości, BIZNESCoraz więcej osób interesuje się awaryjnym rozwiązaniem, jakim jest upa
Data publikacji: 2021-02-25Oryginalny tytuł wiadomości prasowej: Przemiany na polskim rynku najmu długoterminowego (PRS)Kategoria: Nieruchomości, BIZNESOferty pracy i nowoczesny styl życia młodych Polaków to najważniejsze cz
Nadmierne obciążenia biurokratyczne i wysokie koszty prawne są wskazywane przez wiele start-upów jako bariery, które są najtrudniejsze do pokonania w ich działalności – wynika z raportu &b
Prace nad terapiami mRNA trwają od ponad 30 lat, ale to pandemia i poszukiwanie skutecznej szczepionki przeciw COVID-19 zdecydowanie ten proces przyspieszyły. To daje szansę, że szybciej będzie możliwe wykorzystanie tej tec
Storytelling, czyli opowiadanie historii, towarzyszy ludzkości od początku, a współcześnie jest jedną z najskuteczniejszych technik perswazji, wykorzystujących opowieść do budowania zaangażowania i wzbud
Fusy po kawie wcale nie muszą trafiać do kosza na śmieci. To cenny surowiec, który można przetworzyć w olej kawowy, antyoksydanty, ligninę, ekologiczny brykiet do kominka, płytki, biodegradowalne doniczki, kubk
O jedną czwartą może się zmniejszyć ślad węglowy związany z żywieniem, jeśli częściowo zrezygnujemy z czerwonego mięsa i żywności przetworzonej. Do takiego wniosku doszli naukowcy z Montrealu i&