– Jeżeli chcemy, żeby obszar kultury cyfrowej nie był zbyt silnie skomercjalizowany i żeby rynek dyktował nam warunki i kryteria, to warto budować tę drugą nogę, czyli wsparcie mecenatu państwowego, samo
Nowe przepisy prawa autorskiego dają twórcom prawo do tantiem z tytułu eksploatacji ich dzieł w internecie. Korzystne zmiany dotyczą m.in. środowiska filmowego i aktorów, lecz także wydawców p
– Realizujemy cztery programy w Rumunii, Bułgarii, Chorwacji i Grecji, ale skala programu w Polsce jest mniej więcej taka sama albo nawet większa niż w tych czterech pozostałych razem wziętych &nda
Według obliczeń geofizyka Toma Parsonsa z agencji United States Geological Survey miasta mogą się zapadać pod własnym ciężarem. Dla przykładu San Francisco miało się zapaść na przestrzeni lat o 8 cm. &ndash
Zielony transport staje się coraz bardziej popularny, mimo wciąż wysokiego poziomu cen aut elektrycznych. Prawdopodobnie pozostaną one drogie z uwagi na ceny oraz ograniczoną dostępność surowców wykorzystywany
Data publikacji: 2021-02-10Oryginalny tytuł wiadomości prasowej: Zachować to, co dobre i zwiększyć sprawność działaniaKategoria: Transport, BIZNES1 stycznia Burkhard Eling przejął stery w DACHSER obejmując funkcję CEO. Z
W ciągu ostatnich trzech dekad przemysł cementowy zredukował emisje dwutlenku węgla o ponad 30 proc. Do dalszej walki z emisjami konieczne są inwestycje w technologie CCS/U, czyli wychwytywania, przesyłania i 
Data publikacji: 2021-02-18Oryginalny tytuł wiadomości prasowej: Firmy powinny wkalkulowywać w swoją działalność ryzyko ataków hakerskichKategoria: Firma, BIZNESAutorem komentarza jest Valeria Jeleńska, prawnik i Prezes Zar
Data publikacji: 2021-02-26Oryginalny tytuł wiadomości prasowej: Black Rose Projects prezentuje pierwszy tytuł wydawniczy na PCKategoria: Giełda, BIZNESBlack Rose Projects, studio specjalizujące się w portowaniu gier na konsol
Tłuszcze są niezbędnym składnikiem odżywczym, bo dostarczają potrzebnej energii i pomagają wchłaniać witaminy A, D i E. W diecie ważna jest jednak nie tyle sama ilość, co jakość spożywanego tłuszczu. Zas