Uczenie się przez całe życie przynosi długoterminowe korzyści dla funkcji poznawczych u seniorów – dowiedli naukowcy z Uniwersytetu Kalifornijskiego. Wykazali ponadto, że uczenie się nowych umiejętn
Data publikacji: 2021-03-05Oryginalny tytuł wiadomości prasowej: Dobre wieści dla emigrantów: ogromne sumy pieniędzy mogą zostać zwróconeKategoria: Podatki, BIZNESPierwsza połowa roku 2021 zbiega się z początkiem roku pod
Data publikacji: 2021-02-26Oryginalny tytuł wiadomości prasowej: Ruszyła kampania Pizza Hut wspierająca promocję nowej oferty „Twój Box”Kategoria: Media i PR, BIZNESRuszyła kampania Pizza Hut wspierająca sprzedaż nowej
Dlaczego firmy produkcyjne wchodzą do Polski mimo COVID-19 i wojny w Ukrainie? Komentarz Jana Kamoji-Czapińskiego, Dyrektora w dziale Business Consulting, Strategic Advisory CEE, ColliersWARSZAWA, 31 sierpnia 2022 r. – Relatywnie
Data publikacji: 2021-02-23Oryginalny tytuł wiadomości prasowej: Electrolux pozostaje w MLP Pruszków IKategoria: Nieruchomości, BIZNESProducent i dystrybutor urządzeń gospodarstwa domowego kontynuuje współpracę z MLP Group
Informacja prasowaWarszawa, 13.02.2018 r. Transformacja IT w polskich firmach:koniec papierowych dokumentów kadrowych6 lutego b.r. prezydent podpisał ustawę o skróceniu czasu przechowywania dokumentów kadrowo-płacowych z 50 d
Nawet 40 proc. kontroli prowadzonych bezpośrednio w gospodarstwie rolnym udaje się uniknąć dzięki systemowi monitorowania obszarów wiejskich, wykorzystującemu dane satelitarne z programu Copernicus – podaj
813 milionów prób cyberataków w pół rokuKraków, 7 marca 2019 r. – Według danych firmy F-Secure liczba podjętych prób cyberataków w 2018 roku wzrosła o 32% w stosunku do roku poprzedniego. Ankieta przeprowadzona wśród o
Zrozumienie mechanizmów działania białek opiekuńczych może być kluczowe dla celów praktycznych w medycynie, farmakologii i biotechnologii. Pozwala bowiem zrozumieć zmiany zachodzące w kom&
Sosna zwyczajna, świerk pospolity, modrzew europejski i brzoza brodawkowata zajmują dziś 75 proc. powierzchni lasów w Polsce. Te cztery gatunki są najbardziej wrażliwe na wzrost temperatury i jego pośrednie