Data publikacji: 2021-03-08Oryginalny tytuł wiadomości prasowej: Równość rodzicielska kluczem do równości na rynku pracyKategoria: , BIZNESPolityka Insight z inicjatywy Fundacji Share the Care oraz Forum Odpowiedzialnego Bizn
Na początku czerwca mają zostać uruchomione dwa pierwsze komponenty cyfrowej repliki Ziemi. To inicjatywa Komisji Europejskiej, w ramach której powstaje superzaawansowana symulacja zjawisk, m.in. atmosferycznych i
Data publikacji: 2021-02-24Oryginalny tytuł wiadomości prasowej: Firmy rodzinne z MŚP przejdą sukcesję samoobsługowoKategoria: Firma, BIZNESAż 36% firm w Polsce jest wyraźnie rodzinnych i świadomych własnej tożsamości. I
Tzw. nowotwory kobiece każdego roku diagnozuje się u kilkudziesięciu tysięcy Polek. Część z nich unika badań diagnostycznych ze strachu przed chorobą i leczeniem onkologicznym, które w powszechnym odbiorze wc
Luki w wiedzy biznesowej, brak doświadczenia i dopracowanego pomysłu na biznes, trudności w nawiązywaniu pierwszych kontaktów i pozyskiwaniu kapitału – to jedne z najczęstszych problem&oacut
Zanikające kompetencje, znaczenie samotności dla rozwoju, analiza listów samobójców, wykorzystanie algorytmów w prawie czy możliwości cząstek promieniowania kosmicznego – to jedne z&nbs
Wrocław, 11 lutego 2021 r.Selena świętuje 20-lecie pierwszej zagranicznej spółkiGrupa Selena, globalny producent i dystrybutor produktów chemii budowlanej, obchodzi 20-lecie swojej działalności w Rumunii. To ważna rocznica,
Jak wynika z raportu opublikowanego przez Międzyrządowy Zespół ds. Zmian Klimatu (IPCC) działający przy ONZ, globalne ocieplenie postępuje zdecydowanie szybciej, niż się spodziewano. Współczesny świat
Australijscy naukowcy odkryli, że przewlekły stres zaburza działanie układu nagrody w mózgach myszy. Powoduje to błędną reakcję na sytość, wzmaga apetyt na słodkie jedzenie i prowadzi do zwiększonego spoż
Tłuszcze są niezbędnym składnikiem odżywczym, bo dostarczają potrzebnej energii i pomagają wchłaniać witaminy A, D i E. W diecie ważna jest jednak nie tyle sama ilość, co jakość spożywanego tłuszczu. Zas