Pandemia koronawirusa przyczyniła się do rozwoju technologii z zakresu robotyki zautomatyzowanej oraz uczenia maszynowego. Inteligentne technologie wspomagają medyków i naukowców w walce z COV
Łatwiejszy dostęp do zdjęć satelitarnych skłania twórców aplikacji do projektowania rozwiązań dla rolnictwa. Platformy analizujące dane pozyskane przez satelity ułatwiają rolnikom planowanie upraw, ws
Uruchomienie pierwszego bloku elektrowni atomowej w Pątnowie ma być możliwe już w 2035 roku – wynika ze wstępnych analiz. PGE i ZE PAK podpisały właśnie wstępne porozumienie dotyczące powo
Rusza pierwszy nabór w ramach programu Fundusze Europejskie dla Nowoczesnej Gospodarki na lata 2021–2027 (FENG). Od 21 lutego mikro-, małe i średnie przedsiębiorstwa mogą składać wnioski o dofina
Data publikacji: 2021-03-08Oryginalny tytuł wiadomości prasowej: Brak porozumienia, ale praca wre.Kategoria: Praca, BIZNESIntensywna praca zdalna towarzyszy nam od prawie roku i choć nie jest to model całkowicie nowy — krajowa
Data publikacji: 2021-02-25Oryginalny tytuł wiadomości prasowej: PKN ORLEN dołącza do KROSS jako sponsor tytularny Kross Racing TeamKategoria: Sport, BIZNESDynamiczny rozwój i zdobycie medali podczas Igrzysk Olimpijskich – to
Data publikacji: 2021-02-22Oryginalny tytuł wiadomości prasowej: Urządzenia Toughbook w firmie Raskone przyspieszają naprawę pojazdówKategoria: IT i technologie, BIZNESRaskone, największa w Finlandii firma zajmująca się nap
Gaz ma być paliwem przejściowym w drodze do zazielenienia polskiej energetyki. Rząd inwestuje w nowe bloki gazowe, które mają zbliżyć Polskę do osiągnięcia celów redukcji emisji CO2, a eksperci wskazuj
Energetyka prosumencka w Polsce zanotowała w ostatnich latach skokowy wzrost – liczba prosumentów w ciągu sześciu lat skoczyła z ok. 4 tys. do ponad 740 tys. To głównie zasługa fotowoltaik
Data publikacji: 2021-03-04Oryginalny tytuł wiadomości prasowej: SM Mlekpol partnerem programu „Doradca Smaku”Kategoria: Media i PR, BIZNESPo raz kolejny Robert Sowa w popularnym programie kulinarnym „Doradca Smaku” sięgn