Rolnictwo i produkcja żywności, zwłaszcza mięsa, mocno się przyczyniają do zmian klimatu i degradacji środowiska. Ten sektor nie uniknie więc reform ukierunkowanych na zrównoważony rozwó
Dwa lata z COVID-19 spowodowały bardzo duże opóźnienia w diagnostyce nowotworów, w tym m.in. raka nerki. – Mamy więcej pacjentów bardziej zaawansowanych w chorobie, u któr
Zespół pod kierunkiem prof. Mariusza Zdrojka z Wydziału Fizyki Politechniki Warszawskiej chce wprowadzić na rynek materiał, który będzie tłumił szkodliwe promieniowanie mikrofalowe. – Każde urządzenie
Data publikacji: 2021-03-11Oryginalny tytuł wiadomości prasowej: Inwestycje w nieruchomości- sytuacja branży w I kwartale 2021 rokuKategoria: Nieruchomości, BIZNESWbrew pesymistycznym założeniom, inwestycje w nieruchomości c
Przybywa ośrodków naukowych i start-upów, które pracują nad rozwojem żywności hodowanej komórkowo. Pierwszy wyprodukowany w ten sposób sztuczny hamburger powstał w 2013 roku
Polski rynek aniołów biznesu wciąż jest wielokrotnie mniejszy od tych z Europy Zachodniej, o Stanach Zjednoczonych nie wspominając, i stosunkowo młody. Jednak zainteresowanie tą formą pomnażania kapi
Już trzy czwarte rekruterów deklaruje, że w ubiegłym roku przeprowadzili co najmniej połowę procesów rekrutacyjnych poprzez kanały wirtualne. W wyniku pandemii rośnie zapotrzebowanie na coraz większą automa
Data publikacji: 2021-03-02Oryginalny tytuł wiadomości prasowej: Captain Jack z kolejnym wariantem – Cuba LibreKategoria: Media i PR, BIZNESWraz z pojawieniem się na sklepowych półkach nowego wariantu Captain Jack ruszy ogól
Innowacyjna technologia opracowana przez polskich naukowców pozwoli wytwarzać farby o działaniu przeciwdrobnoustrojowym. Połączenie nanotechnologii i polimerów może okazać się rewolucyjne, ponieważ
Data publikacji: 2021-02-24Oryginalny tytuł wiadomości prasowej: Intensywny początek roku w Galerii KatowickiejKategoria: Handel, BIZNESGaleria Katowicka od nowego roku intensywnie wdraża nowe projekty, uatrakcyjnia funkcjonują