Data publikacji: 2021-03-10Oryginalny tytuł wiadomości prasowej: Przyszłość audytu: analiza rynku – mity, fakty i kierunki rozwojuKategoria: Gospodarka, BIZNESMazars podziela pogląd globalnego rynku na temat przyszłego
Firmy produkcyjne chcą zatrudniać coraz więcej pracowników, ale też szukają coraz bardziej wyspecjalizowanych kompetencji. Ten trend będzie postępować. Raport Światowego Forum Ekonomicznego wskazuje, że do 2025 roku r
Prowadzone w ostatnich latach wycinki drzew w połączeniu ze zmianami klimatycznymi spowodowały, że polskie lasy stopniowo zaczęły tracić swoje funkcje ekologiczne, społeczne i gospodarcze. Aby je odtworzyć i&nb
Data publikacji: 2021-02-25Oryginalny tytuł wiadomości prasowej: Żabka coraz bardziej lokalna. 7000. sklep sieci otwarty w zabytkowym BieczuKategoria: Handel, BIZNES25 lutego 2021 roku został otwarty 7000. sklep sieci Żabka. Pl
Data publikacji: 2021-02-15Oryginalny tytuł wiadomości prasowej: 100 zł w ramach nowej promocji Getin Banku i Mastercard Bezcenne Chwile!Kategoria: Bankowość, BIZNESGetin Bank, we współpracy z Mastercard, przygotował kolejn�
Przed wybuchem pandemii odsetek realnie zajętych stanowisk pracy w biurach wynosił w Europie średnio ok. 70 proc., a w 2023 roku była to już tylko nieco połowa. Rola biur ewoluuje w stronę przestrzeni spotka
Data publikacji: 2021-03-03Oryginalny tytuł wiadomości prasowej: Bankowość jako platforma – scenariusze rozwojuKategoria: IT i technologie, BIZNESBankowość – dawniej kojarzona przede wszystkim z gromadzeniem oszczędności
Niemal połowa kierowców (44 proc.) uważa, że znalezienie miejsca parkingowego jest stresującym doświadczeniem, na którym traci się średnio cztery dni w ciągu roku. Większość miast wdraża systemy in
Ukraina jest europejskim liderem pod względem liczby absolwentów uczelni technicznych, ma zaplecze utalentowanych młodych ludzi, brakuje jej jednak ekosystemu do rozwoju start-upów oraz dostępu do finansowania. P
Ponad połowa Europejczyków jedzących mięso aktywnie ogranicza jego roczne spożycie. Niemal 30 proc. co najmniej raz w tygodniu spożywa przynajmniej jedną roślinną alternatywę mięsa lub nabiału – wynika z&n