LIFESTYLE Zakupy

Mąka, pasja i tradycja. W Magnolia Park otwarto nową restaurację

Mąka, pasja i tradycja. W Magnolia Park otwarto nową restaurację
Do grona najemców Magnolia Park dołączyło właśnie bistro Gluten Appetit. W menu znalazły się tradycyjne dania kuchni polskiej: pierogi, pyzy i domowe

Data publikacji: 2018-11-06
Oryginalny tytuł wiadomości prasowej: Mąka, pasja i tradycja. W Magnolia Park otwarto nową restaurację
Kategoria: Zakupy, LIFESTYLE

Do grona najemców Magnolia Park dołączyło właśnie bistro Gluten Appetit. W menu znalazły się tradycyjne dania kuchni polskiej: pierogi, pyzy i domowe zupy.

Mąka, pasja i tradycja. W Magnolia Park otwarto nową restaurację Zakupy, LIFESTYLE - Do grona najemców Magnolia Park dołączyło właśnie bistro Gluten Appetit. W menu znalazły się tradycyjne dania kuchni polskiej: pierogi, pyzy i domowe zupy.

Nie zabrakło też klusek ziemniaczanych i makaronów. To drugi lokal Gluten Appetit we Wrocławiu.

 

Strefa restauracyjna w Magnolia Park powiększyła się właśnie o miejsce, w którym królują dania mączne. W menu znajdziemy kilka rodzajów pierogów min. z mięsem, ruskie czy z kaszą gryczaną i wędzonym twarogiem. Restauracja serwuje także pyzy, gnocchi i makarony. Codziennie można zjeść tu inną zupę dnia. W karcie znajduje się również rosół z kury i kaczki z domowymi kluskami serwowany wyłącznie w niedzielę. Do zamówionych pierogów czy pyz można zamówić kompot z dużą ilością owoców lub kefir ogórkowo-koperkowy.

– Gluten Appetit powstał z pasji do tradycji oraz potrzeby przypomnienia, jak wspaniała jest polska kuchnia. Skupiamy się na daniach przygotowanych z najlepszej mąki z Dolnego Śląska. Proponujemy potrawy w klasycznych odsłonach oraz nasze własne smaki – zaprasza Radosław Olszewski, właściciel Gluten Appetit.

Niektóre elementy nowoczesnego wystroju nawiązują do polskiej tradycji kulinarnej. Wnętrze jest spójne, a dominującym kolorem jest tu zieleń. Przy stolikach stoją krzesła w żywych, kontrastujących barwach.

Gluten Appetit to znane i lubiane miejsce na kulinarnej mapie Wrocławia. Nowo otwarte bistro w Magnolia Park to drugi lokal pod szyldem tej marki w mieście. W planach jest już otwarcie trzeciego. Bistro znalazło się w prestiżowym przewodniku wydawanym przez Label Magazine, Urban Guide oraz BMW, w gronie najciekawszych miejsc w Polsce. Na portalach kulinarnych Gluten Appetit jest oceniany bardzo pozytywnie.

– I nic dziwnego, bo restauracja przywołuje wspomnienia z dzieciństwa – mówi Tomasz Waszkiewicz, dyrektor Magnolia Park. – Gluten Appetit wzbogaca naszą ofertę gastronomiczną o nowe, tradycyjne smaki. Magnolia Park to miejsce, w którym można nie tylko zdobić zakupy, ale także miło, i smacznie, spędzić czas z rodziną lub znajomymi.

A to już wiesz?  Choinkowy Las po raz trzeci pomaga dzieciom chorym na raka

Nowe bistro znajduje się na pierwszym piętrze Magnolia Park, obok restauracji Surfer. Gluten Appetit zajął powierzchnię 250 mkw. W strefie restauracyjnej działają też takie marki jak Burger King, Express Kuchnia Marche, Express Oriental, KFC, Mr Chilly, North Fish, Ohh! Sushi & Grill, Pizza Hut, Subway czy otwarte niedawno Salad Story. Ofertę gastronomiczną uzupełniają restauracje, kawiarnie i lodziarnie zlokalizowane na parterze, m.in.: Costa Coffee, Cukiernia Sowa, Dom Lodów Barton, Karmello, Kuchnie Świata i Starbucks.

Magnolia Park zapewnia najbardziej kompleksową ofertę handlową na Dolnym Śląsku. Liczy 100 tys. mkw. powierzchni najmu (GLA). Działa tu ponad 260 sklepów, punktów usługowych, kawiarni i restauracji. Klienci mają do dyspozycji 3,5 tys. darmowych miejsc parkingowych.

https://www.magnoliapark.pl/

 

źródło: Biuro Prasowe
Załączniki:
Mąka, pasja i tradycja. W Magnolia Park otwarto nową restaurację Zakupy, LIFESTYLE - Do grona najemców Magnolia Park dołączyło właśnie bistro Gluten Appetit. W menu znalazły się tradycyjne dania kuchni polskiej: pierogi, pyzy i domowe zupy.
Hashtagi: #Zakupy #LIFESTYLE

Artykuly o tym samym temacie, podobne tematy